2019: Barbour 125 år

Två personer i Barbourjackor går med sin hund på en väg

I år firar Barbour 125 år! Företaget drivs fortfarande av samma familj –  den femte generationen Barbour styr just nu skeppet – och den lilla staden South Shields i nordöstra England är fortfarande säte för denna ikon bland brittiska klädskapare.

Kändisar från South Shields

Förutom ca 75 000 invånare har den världskända jacktillverkaren i sällskap av en flod och två andra celebriteter stammande från South Shields; komikern Sarah Millican och regissören Ridley Scott. Alla klassiska vaxjackor tillverkas fortfarande i fabriken i England vilket säkerställer kvalitet och kontroll över produktionen. Jag hittade filmen nedan som visserligen är från 120-årsjubilet men som fortfarande är lika aktuell!

Via Barbours youtube-kanal kan du hitta fler klipp om både företaget och dess olika produkter och kollektioner. På Barbours egen jubileums-sida finns bland annat milstolpar i företagets historia från 1894 fram till i år.

En man och en kvinna går på en väg iklädda Barbour-jackor

Beaufort på honom, för fritid och vardag.

 

Passar alla

Ytterplaggen är populära bland allt från friluftsfolk, stallmänskor och jägare till stadsboende med krav på komfort och funktion. För oss på västkusten är vaxjackan idealisk för cykelturen till och från jobbet, för hundpromenaden och som snyggt alternativ till ”sportjackan”. Vaxjackan är tidlös. Den är ett säkert köp eftersom den alltid kommer funka stilmässigt.

Gillar du brittiska deckare? I nästan varenda brittisk tv-produktion bär minst en karaktär Barbour! Håll utkik! Det verkar vara lika obligatoriskt med vaxjacka på brittiska kommissarien som rufsig frisyr på den svenska motsvarigheten 🙂

Hos oss på Lolles säljer vi förutom vaxjackorna i tunna och tjockare varianter också t ex quiltade jackor, foder, skjortor och tröjor. Barbours produkter finns i olika passformer och ett generöst urval storlekar. Vaxjackorna får en verkligt lång livslängd i och med möjligheten till omvaxning. Kom in så berättar vi mer!

 

M Icon Bedale

Inför 125-årsjubileet skapades en specialutgåva av Bedale-jackan. Den har extra snygga detaljer i guld men i övrigt samma passform och funktioner som originalel. Den är riktigt snygg och vi är glada att kunna erbjuda kunden denna kanonfina jacka! I det västra skyltfönstret mot Torggatan kan du just nu bl a se jubileumsjackan som finns kvar i i butiken några få exemplar.

Välkommen in att fira Barbour med oss!