Om Lolles

Företaget grundades av Carl-Oscar ”Lolle” Ohlson, den 20 september 1946. Smeknamnet följde med in i verksamheten som av naturliga skäl därför fick heta: Lolles.

Butiken huserade till en början i den numera rivna fastigheten intill Kvantum, i det lilla gula huset som Öbergs glasmästeri senare under många år fanns i. 1959 gick flyttlasset till Drottninggatan 25 och här vid torget har vi funnits sedan dess. Själva lokalerna har skiftat något, t ex var vi under en kort period utackorderade i en barack på torget på grund av ombyggnad i huset, och sedan 2 maj 2018 bor Lolles i ”gamla Nordea” på hörnet.

Lars-Göran började som springpojk redan 1964. Tillsammans med Anita tog han över verksamheten efter Carl-Oscar år 1982. Deras son Mattias kompletterade familjeföretaget 1998 och tjugo år senare fullbordades Lolles som familjeföretag när Ullrika (efter nästan femton års äktenskap) aktivt klev in genom dörren. I samband med att Lolles flyttade runt hörnet, dvs några meter norrut på Drottninggatan, tog den äldre generationen Hedberg ett steg bakåt från kassadisken. De finns fortfarande kvar i verksamheten med sin kunskap och erfarenhet men syns numera sällan för kunderna.

Lolles är idag Varbergs äldsta herrekipering med en fin historia av service och kvalitet. Vi klär varbergare (och övriga världsmedborgare) från topp till tå. Genom att erbjuda fullekipering kan kunden rent krasst komma in genom dörren i kejsarens nya kläder och – oavsett årstid – gå helt och hållet påklädd härifrån! Komplett från sko till huvudbonad hjälper vi Lolleskunden inför vardag, arbete och fest. Med ett eget ändringsskrädderi i källaren har vi möjlighet att anpassa plaggen efter den kropp som ska bära det. Det lilla extra hos oss är det personliga bemötandet och viljan att träffa dina önskemål i varje detalj!

Vår stolthet är vår kompetens, och vårt mål är dig som nöjd kund.

Välkommen in till oss!