Snällt och närproducerat

Från tyska Meyer har vi dessa jeans som är både fairtrade och sydda i Europa. För, när en är stor måste en vara snäll säger Bamse och vi håller med.

Vi strävar hela tiden efter att sälja omtänksamt tillverkade plagg i vår butik. Helst vill vi ha närproducerade produkter, både för att minska långa och onödiga transporter men också för att fabriker i Europa är lättare att ”hålla koll på” arbetsmiljömässigt. Vi vill hålla hög kvalitet på det vi säljer, och genom att få vara med och bidra till justa metoder i tillverkning (jag lovar att vi varit rejält ”besvärliga” hos våra leverantörer när vi i femton år ställt jobbiga frågor om materialval och tillverkning) får våra kunder bra kläder med en minskad slit-och-släng-känsla på köpet.

Snäll denim i dessa M5 från Meyer.

Just Meyer är ett familjeägt bolag med allt vad det innebär av kärlek till sina produkter. De har sin fabrik utanför staden Brasov i Rumänien där de i nästan 25 år tillverkat sina byxor. För några år sedan blev Mattias som återförsäljare nerbjuden till Rumänien för att på plats ta del av hur produktionen går till. Det var med stolthet medarbetarna visade upp sin arbetsplats där brallor med tysk precision går från tygrulle till färdig produkt. Företaget verkar ha en lika fin relation till sina medarbetare som till sina varor, något som självklart gör Meyerbyxan extra positiv att få erbjuda i sin butik. Kika gärna på Meyers hemsida där de berättar om sitt företag och sina produkter. Sidan är på engelska men texterna är korta och informativa och språket är ganska lätt att förstå!

Fairtrade innebär att tillverkning sker enligt rättvisa metoder. Odlare ska till exempel ha rätt till drägliga arbets- och levnadsvillkor. Alla parter ska samarbeta med respekt och förhandling ska ske på lika villkor. Fabriker ska inte heller tvingas ställa om sin produktion utan motprestation, dvs justa avtal.

Rättvisa villkor, snygga jeans, användarvänlig passform och hög kvalitet.


Kom gärna in till oss på Lolles och prata textilproduktion! Vi är inga proffs, men vi vill gärna medverka till en rättvisare och miljömedveten värld.