Pride Varberg 2019

För femte året i rad arrangeras Pride i Varberg! Lördag 29 juni händer mycket roligt i stan, på Pride Varbergs hemsida finns information och program. Det mesta händer i Societetsparken, det är t ex där paraden utgår ifrån och det är där konserter tar plats.

Vi på Lolles har tyvärr inte möjlighet att gå i paraden, vi jobbar vid den tiden, men vi visar vårt stöd med stolta regnbågsfärgade ballonger och en liten flagga utanför butiken! Och när paradtåget passerar på Drottninggatan imorgon hoppas jag vi får möjlighet att vinka och hurra för allas lika värde och rättigheter!

Regnbågsballonger!

I år är det 50 år sedan Stonewallupproret i Greenwich Village på Manhattan, en händelse som ses som en stor vändpunkt för HBTQIA-rörelsen. Året efter arrangerades den första New York Pride till minne av demonstrationerna och juni är numera den officiella pride-månaden i många av världens länder. Ett ganska roligt virtuellt monument över händelsen kan du hitta här, och här finns mer information på svenska kring Sylvia Rivera som var med i NYC för femtio år sen.